کلیه پلی کیستیک بیماری ژنتیکی است که با آسیب رسانی به کلیه و کاهش عملکرد آن می تواند به بیماری حاد کلیه تبدیل شود. در این بیماری که به دلیل اختلال ژنتیکی ایجاد می شود، کیست های حاوی مایع متعدد غیر سرطانی، درون کلیه دیده می شوند و به تدریج افزایش یافته و به طور قابل توجهی افت عملکرد کلیه را در پی خواهند داشت.
کلیه پلی کیستیک موجب می شود فرد به بیماری کلیوی مزمن مبتلا شود، و در نهایت به نارسایی کلیه یا بیماری های کلیوی حاد ابتلا پیدا کند. درصد نسبتاً بالایی از مبتلایان به کلیه پلی کیستیک در نهایت با نارسایی کلیه مواجه خواهند شد.
بیشتر بدانید: فرآیند سنگ شکنی کلیه چیست
برخی از نشانه ها، می تواند از علائم کلیه پلی کیستیک باشد ولی مواجه شدن با هر کدام از آنها دال بر ابتلای قطعی به این بیماری نیست. زیرا بسیاری از امراض دیگر هم می توانند چنین نشانه هایی داشته باشند. برخی از علائم کلیه پلی کیستیک عبارتند از:
در واقع راهی برای پیشگری از این بیماری، به جهت نقش وراثت در آن، وجود ندارد. تنها راهکار مثبت در مواجهه با این بیماری تغییر سبک زندگی به نحوی است که آسیب کمتری به کلیه ها وارد شود و زمان بیشتری بتوان از آنها استفاده کرد. برخی از اصول سبک زندگی در بیماران مبتلا به کلیه پلی کیستیک عبارتند از:
هیچ درمان قطعی برای این بیماری کلیه و مجاری ادرای (کلیه پلی کیستیک)وجود ندارد فقط می توان اقداماتی جهت کنترل بیماری انجام داد. درمان های جدیدی برای کاهش سرعت پیشرفت کلیه پلی کیستیک به سمت ایجاد نارسایی کلیه ابداع شده است که در این رابطه پزشک معالج می تواند بهترین روش ها برای مدیریت این وضعیت را برای فرد تجویز نماید.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.