دانه ی چیا چیست ؟
به طورطبیعی ازگیاهان بیابانی سالویا هیسپانیکا گرفته شده دانه چیا یک منبع باارزش از اسید چرب امگا۳ .فیبر غذایی .انتی اکسیدان ها و مواد غذایی است .از لحاظ تاریخی یک منبع کلیدی سوخت توسط مردمان تاراهومارا است که به عنوان مردم دونده از طریق سفرهای فوق استقامت درسراسر زمین های مکزیک شناخته شده اند و ادعا شده بااستفاده از آن درمسافت های طولانی فقط انرژی کمیمصرف میشوند این دانه در میان ورزشکاران استقامتی محبوب است.
اثر عمل:شامل الیاف چسبیده است که به عنوان موسیلاژ شناخته میشوند که هنگامیکه با آب ترکیب میشوند ژل مانند میشوند.دانشمندان معتقدند که این حالت در روده نیز اتفاق میافتد مانند یک مانع انزیم های گوارشی و کربوهیدرات عمل میکند که سبب میشنود سرعت تجزیه کربوهیدراتها کند شود و به کنترل قند خون کمک شود که از ویژگی های جذاب برای ورزشکاران رقابتی دررویدادهای مانند ماراتن فوق استقامتی هست.دانه چیتا آب دوست است و میتواند ۱۰برابر خود آب جذب کند و به ورزشکار اجازه میدهد که طی رقابت هیدراته بماند.جز حیاتی دیگر برای استقامت و عملکرد کلی است.
مزایای عمکردی:هنگام استفاده از دانه های چیا قبل و طی رویداد ها که بیش از ۹۰ دقیقه طول میکشد .ورزشکاران ممکن است از قند خون ثابت و استقامت توسعه یافته بهره مند شوند .تحقیقات:داده های علمی محدودی کارایی استفاده دانه چیا را درمحدوده ی سلامت عمومی نشان میدهد.بااین حال افزایش علاقه و استفاده از آن توسط ورزشکاران استقامتی باعث شده محققان عتوم ورزشی در چند دانشگاه شروع به جمع آوری داده ها نمایند.
یک مطالعه تقابلی روی عملکرد انسانی در آزمایشگاه دانشگاه آلابااما انجام شد؛هیچ کدام موفق به کشف مزایای تندرستی بیشتری نشدند؛هنگامیکه یک گروه کوچک از ورزشکاران بسیار ورزیده در بارگیری کربوهیدرات با کالری همسان متشکل از ۵۰درصد دانه چیا و ۵۰درصد نوشابه ورزشی (گاتوراد)در قابل ۱۰۰درصد نوشابه ورزشی در آماده سازی برای یک ساعت دویدن هوازی در نوار گردان با سرعت ۱۰کیلومتر دریافت کردند.۲هفته دوره واش اوت جدا از هر آزمایش بود.درحالی که دانه چیا هیچ مزیت عملکردی را فراهم نکرد؛و هیجچ ضرری هم نداشت که منجربه نتیجه گیری علمی شد که دانه چیا ممکن است یک گزینه با دوام برای کاهش دریافت قند رژیم غذایی طی یک پروکتل باگیری کربوهیدرات است.
نسخه اصلی مطلب تاثیر دانه ی چیا در ورزشکاران را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.