مواد تشکیل دهنده کرم های های مرطوب کننده :
اگر در لیست مواد تشکیل دهنده یک کرم آب ذکر شده است که وجود آب لزوما تضمین کننده رطوبت رسانی کرم نیست. شما باید به وجود مواد رطوبت رسان، نرم کننده و پوشاننده دقت کنید.
مواد رطوبت رسان :
در بالای لیست مواد رطوبت رسان عموما هیالورونیک اسید قرار دارد که یک رطوبت رسان قوی است و رطوبت را به خود جذب می کند و تا هزار برابر افزایش حجم پیدا می کند و رطوبت را در پوست نگه می دارد افزودن آب نه تنها رطوبت را در پوست حفظ نمی کند بلکه منجر به رقیق شدن فراورده و کاهش اثرات آن می شود. مولکول های بزرگ اسید هیالورونیک باعث رطوبت رسانی و افزایش قابلیت کشسانی پوست می شوند. مولکول های کوچک هیالورونیک اسید هم طبق مطالعات انجام شده در نفوذ به لایه شاخی حتی موثر تر از مولکول های درشت هستند. از انواع مواد رطوبت رسان می توان به گلیسیرین، اوره و عسل اشاره کرد. در ادامه توضیح مختصری در مورد این مواد می آوریم.
1- گلیسیرین
2- اوره : گلیسیرین و اوره هم از مواد رطوبت رسان هستند. اگر بعد از لایه برداری استفاده شوند خوب جذب شده و حتی بعد از شسته شدن از سطح پوست اثراتشان باقی می ماند.
3- عسل : در افرادی که مواد رطوبت رسان طبیعی را ترجیح می دهند عسل می تواند رطوبت هوا را جذب کرده و حفظ کند. خواص اسیدی و ضدتحریکی عسل می تواند لایه مرده سطحی پوست را از بین ببرد بدون اینکه باعث تحریک پوست شود. وجود ویتامین ها و مواد معدنی مثل کلسیم، مس، منیزیم، نیاسین، پانتونیک اسید و تیامین در عسل به تغذیه و ترمیم پوست کمک می کند.
نرم کننده ها:
سدیم PCA و سرامیدها با ایجاد لایه سطحی از هدر رفتن رطوبت جلوگیری می کنند. اینها مواد نرم کننده ای هستند که جزئی از ساختار فاکتورهای رطوبت رسان طبیعی موجود در پوست هستند.
مواد پوشاننده : کره و روغن های گیاهی اثر پوشانندگی دارند. وجود امگا 3 و امگا 6 باعث رطوبت رسانی، ترمیم و حالت پوشانندگی می شود. روغن گل مغربی، روغن شی و ... از این دسته هستند.
مشکلاتی که پوست های خشک با آن روبه رو هستند :
1- تغییرات فصلی مثل باد، هوای سرد و رطوبت پایین، باعث تشدید مشکلات پوست های خشک می شود. در این مواقع استفاده از مرطوب کننده ها بایدافزایش یابد.
2- نور ماورابنفش خورشید باعث کاهش چربی و فاکتورهای مرطوب کننده طبیعی پوست می شود. برای حل این مشکل از ضد آفتاب های با SPF بالای 30 استفاده کنید و از تماس با آفتاب پرهیز کنید.
3- نریختن لایه سطحی پوست باعث ایجاد یک لایه مرده روی پوست می شود که از جذب رطوبت توسط پوست جلوگیری می کند. برای حل این مشکل از لایه بردارهایی مثل اسید مندلیک 3-2 بار در هفته استفاده کنید.
4- حمام طولانی، سونا و جکوزی باعث شکستن لایه لیپیدی پوست شده و منجر به کاهش رطوبت پوست می شود. از حمام های طولانی پرهیز کنید و بلافاصله بعد از حمام مرطوب کننده به پوست خود بزنید.
5- با افزایش سن، تولید چربی در بدن کاهش می یابد. مصرف داروهایی مثل دیورتیک ها، رتینوئیدها و آنتی هیستامین ها پوست را خشک می کند. روشن کردن بخاری و دستگاه های تهویه هوا، هوای اتاق را خشک می کنند. استفاده از شوینده های قوی و مواد محرک پوست، باعث خشک تر شدن پوست می شود.
6- خشکی پوست علل درونی و داخلی نیز دارد از جمله بیماری هایی مثل دیابت، مشکلات تیروئید، اگزما و پسوریازس. برای حل این مشکلات به متخصص پوست مراجعه کنید.