جوانسازی صورت با پی آر پی ( پلاسمای غنی از پلاکت )
تلاش در جهت بازگرداندن آثار افتادگی و چروک در بافتهای پوستی و اعاده شادابی و رطوبت و طراوت به پوست آرزوی دیرین بشر و بالخص مراجعین به متخصصان پوست و زیبایی است .
کلاژن نوعی پروتیین است که در پوست و مخاط و بافتهای همبندی یلفت می شود عموماً از سن 30 سالگی بافت کلاژنی پوست شروع به ضعیف شدن می نماید
پلاکتها سلولهای خونی فاقد هسته هستند در روند انعقاد خون و ترمیم زخم ها مفید ند و با اتصال به هم نقایع رگها را پر می نمایند و از خود پروتئینهایی غنی و قوی به نام فاکتور رشد یا التیام ترشح می کنند ؛به خاطر فاکتورهای رشد ترشح یافته از پلاکتها نظیرفیبرونکتین، از اینها برای جوانی استفاده می شود.
سابقه پی ار-پی در ایران زیاد طولانی نیست(حدود 4-5 سال) ولی در دنیا نزدیک به پانزده سال قدمت دارد . کشورهای اروپایی (فرانسه ، سوئیس، آلمان) ؛آمریکا وژاپندر این زمینه پیشروهستند.
در این روش: بیمار بیهوش نمی شود. فقط در این روش خون فرد را میگیرند و پس از انجام اقداماتی،نظیر سانتریفوژ و توسط کیت مخصوص ، پلاسمای بسیار غنی از پلاکت و فاکتور رشد را جدا کرده و پس از تزریق این ماده در نواحی مختلف اثرات آن بدست میآید.اثرات درمانی به دلیل وجود فاکتور رشد در این ماده ( سرم و پلاکت) است که باعث بازسازی بافتها می شود. تزریق توسط متخصصین پوست به درون بافتهای زیر جلدی تزریق می شود.کل روند تزریق کمتر از یک ساعت طول می کشد
کیتهای لازم برای اماده سازی پلاکتهای فعال شده عمدتاً از کشورهای اروپایی نظیر هلند ،آلمان فرانسه ایتالیا و گاهی از آسیا نظیر کره مالزی و چین هستند
پی ار پی اثرات ماندگار خوبی در بافت پوست و درم دارد و روی بافتهای عمقی تر پوست نیز تاثیر می گذارد.اثرات سودمند یک جلسهPRP به خوبی تا یکسال باقی خواهد ماند.
موارد کاربرد:
بیشترین کاربرد درماتولوژیک و پوستی پی- آر- پی در ناحیه صورت و برای بیماران دچار زخم دیابتی و واریسی ،سوختگی، دررفتگی و اسیب تاندون و لیگمانهای مفصلی و پارگی عضله یا رباطها در حین ورزش، پیری زودرس، چروک صورت ؛ نقایص جراحی،افرادی که کاندید های جوانسازی با لیزر هستند می توانند بهره مند شوند.
کاربردPRP در درمان طاسی نیز پدیده ای نوین است.
سه تزریق سالانه در افراد مسن تر و در جوانان یک تا 2 تزریق سالانه برای چروک و در طاسی عموماً 3-6تزریق سالانه بسته به نظر متخصص پوست نتایج سودمندتری دارد.
موارد منع:
اختلال خونی نظیر سرطان خون و یا ترومبوسیتوپنی یا بیماری های طحالی و بیماری انعقادی نظیر هموفیلی نداشته و تحت درمان با داروی ضدانعقادی نظیر وارفارین نباشند
عوارض:
قرمزی و تورم جزیی در 2روز اول ،ریسک انتقال عفونت نظیر هر تزریق دیگری در عدم رعایت نکات استریل، ممکن است داشته باشد .
بحث و چالش بر سر آن هنوز ادامه دارد و لذا باید تحقیقات بیشتری روی ان انجام شود تا دقیقتر بشود اظهار نظر نمود.مسلماً نمی توان پی—ار پی را به همه بیماران پیشنهاد نمود.
مقالات مرتبط ...
نسخه اصلی مطلب پی آر پی و جوانسازی چهره را در سایت دکتر گیتا فقیهی بخوانید.