اگر کسى تصمیم جدى داشته باشد،می تواند با این مشکل مقابله کند و خود را درمان نماید و از حصار کمرویى رها شود و از توانمندى هایى که دارد بهره ببرد. در فرهنگ ملى و دینى ما ایرانیان، مانند سایر ملل، آداب و رسومى وجود دارد که اگر خوب رعایت شوند، فرایند اجتماعى شدن به آسانى تحقق پیدا مى کند. ازجمله این آداب، سلام کردن و احوال پرسى از دوستان و خویشاوندان است . با توجه به نکات ذیل با تمرین ،میتوان تدریجا بر مشکل کمرویی غلبه پیدا کرد :
۱- در دادن سلام پیش قدم باشند.
۲- بعد از سلام با جملات مرسوم، احوالپرسى کنند و شروع کننده ارتباط باشند .
۳- در کارهاى اجتماعى ، در محیط خانه و … در فعالیتهای دسته جمعى شرکت نموده و نقش فعالى رابپذیرند.
۴- هنگام صحبت با دیگران یا در مقابل جمع به اعضاى بدن خود (دست، پا، نحوه صحبت و…) هیچ توجهى نکنند و توجه خود را بر مطلبى که میگویید متمرکز نمایند.
۵- قبلاً مطلبى را که میخواهند در مقابل جمع بازگو کنند چندین بار در مقابل آینه تکرار کرده ، فرض کنند در مقابل جمع هستند.
۶- سعى کنند بر آنچه می خواهند بگویند تسلط کافى داشته باشند
۷- اگر با شکست مواجه شدید، خود را نبازند و براى بار دیگر خود را آماده انجام آن کار نمایند .بهتر است تمرین را از جایی که برایشان اسانتر است شروع کنند.
۸- قبل از این که در مقابل جمع قرار بگیرند به خود تلقین کنند که «می توانم در مقابل جمع صحبت کنم».
۹- زمانی که حالت اضطراب در ایشان ایجاد می شود سعى کنند همه ماهیچه هاى بدنشان را آرام و شل کنند و از تکنیکهای ریلکسیشن کمک بگیرند.
۱۰- براى شکستن جو حاکم بر جمع و آرامش در صحبت کردن سعى کنند داستانهاى کوچک، طنز، لطیفههاى شیرین و مناسب را که افراد خبره در جلسات سخنرانى بیان میکنند، در دفترچه اى یادداشت کنند و در شرایط مقتضى از ان استفاده نماييد.
@neuroscince