سرطان های پوست جزء شایعترین انواع سرطان هستند به طوری که حدود 40 درصد از انواع سرطانها، سرطان پوست می باشد. بیشترین علت سرطان پوست عدم رعایت مراقبتهای بهداشتی پوست، در معرض اشعه فرابنفش خورشید قرار گرفتن و برخی اقدامات درمانی می باشد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
سرطان پوست (skin cancer) نوعی پیشروی و تکثیر غیر عادی سلولهای موجود در بافتهای پوستی است که موجب اختلالاتی در پوست یا سایر نقاط بدن می شوند. بیشترین شانس درمان این بیماری تشخیص به موقع و اقدامات درمانی صحیح توسط پزشک متخصص پوست است.
فاکتورهای مستعد کننده برای ابتلا به سرطان پوست شامل قرار گرفتن زیاد در معرض نورآفتاب، پوست روشن، ژنتیک، سابقه رادیوتراپی پوست سر در کودکی به منظور رفع کچلی قارچی و وجود خال های بزرگ مادرزادی در بدن می باشد.
محل پیدایش سرطان های پوست اکثرا در مناطق در معرض نور خورشید به ویژه سر و صورت است البته این مسئله در مورد خطرناکترین نوع سرطان پوست یعنی ملانوما که مرگ و میر زیادی دارد، صدق نمیکند. برخی انواع ملانوما هم با نور خورشید رابطه دارد و بیشتر در محل صورت ایجاد میشود ولی سایر انواع آن در محل خالهای مادرزادی در هر قسمت بدن یا در محل ناخنها بروز میکند.
منشاء سرطان پوست علل و انواع مختلفی دارد. شایعترین نوع آنها سرطان سلول قاعده ای (BCC) می باشد. خوشبختانه این نوع از سرطان بدخیم پوستی تمایل به عود و تهاجم موضعی کمتر از سایر انواع سرطان به نقاط دور دست بدن گسترش می یابد و نسبت به انواع دیگر سرطان کمتر باعث مرگ و میر میشود اما به علت گسترش تدریجی میتواند تخریب موضعی در محل و بد شکلی شدید ایجاد کند.
مطلب پیشنهادی : علت درد برخی کیست های پوستی
در صورت مشاهده چه مواردی جهت بررسی سرطان پوست به متخصص پوست مراجعه کنیم؟
با مشاهده هر گونه از علائم فوق به متخصص پوست مراجعه کنید تا در صورت تشخیص سرطان درمان سریع آغاز شود. خوشبختانه در بسیاری از موارد با تشخیص سریع و درمان به موقع سرطان های پوست به طور کامل درمان میشوند
نسخه اصلی مطلب عوامل موثر در ابتلا به سرطان پوست را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.