براي پاسخ دادن به اين سوال لازم است در مورد روند پير شدن اطلاعاتي داشته باشيم تا بتوانيم از اين روند جلوگيري كنيم.پيري روندي است كه ما انسانها بزودي با آن مواجه خواهيم شد. بايد بپذيريم كه ما انسانها براي اين دنيا طراحي شده ايم و اين دنيا محل گذر است لذا بدن ما در اين دنيا بتدريج به تحليل رفته و فرسوده مي شود
پاسخ اين است كه با وجود اينكه توان انسان رو به كمتر شدن مي رود ولي انسان محكوم به يك زندگي وابسته در دوران كهولت نيست.بسياري از افراد مسن زندگي خوبي در دوران كهولت دارند و ناتوان نيستند .جالب اينكه بعضي از افراد مسن با برنامه مناسب در دوران كهولت از دوران جواني خود بهتر زندگي مي كنند.البته علت اين مسئله فقدان برنامه در جواني و داشتن برنامه در سنين كهولت است.
يكي از مسائلي كه در روند پيري مشاهده مي شود تغييرات مفصلي و ايجاد آرتروز است بطوريكه تمامي افراد مسن داراي تغييرات ميكرسكوپيك آرتروز خواهند شد ولي 60 در صد آنان دچار علائم ميشوند كه نيمي از آنان بنحوي دچار ناتواني خواهند شد.
آرتروز قابل پيشگيري است و مي توان با روشهاي طب فيزيكي و توانبخشي از بروز آن جلوگيري نمود.مهترين توصيه ها در پيشگيري از آرتروز چيست؟
1- كاهش وزن
2 -بهبود تغذيه
3- ورزش درماني
4- تغييرات محيط كار و منزل
تغيير دوم كاهش حجم عضله و افزايش حجم چربي است:كاهش حجم عضله عمدتا در فيبر هاي عضلاني سريع اتفاق مي افتد.
اين تغييرات عضلاني تعادل بيمار را كاهش داده و شانس خوردن زمين را افزايش مي دهد لذا بايد برنامه اي براي بهبود حركات تعادلي داشته باشيم
براي پاسخ دادن به اين سوال لازم است در مورد روند پير شدن اطلاعاتي داشته باشيم تا بتوانيم از اين روند جلوگيري كنيم.پيري روندي است كه ما انسانها بزودي با آن مواجه خواهيم شد. بايد بپذيريم كه ما انسانها براي اين دنيا طراحي شده ايم و اين دنيا محل گذر است لذا بدن ما در اين دنيا بتدريج به تحليل رفته و فرسوده مي شود.آيا اين روند كهولت به معناي ناتواني انسانها در دوران كهولت است ؟پاسخ اين است كه با وجود اينكه توان انسان رو به كمتر شدن مي رود ولي انسان محكوم به يك زندگي وابسته در دوران كهولت نيست. بسياري از افراد مسن زندگي خوبي در دوران كهولت دارند و ناتوان نيستند .جالب اينكه بعضي از افراد مسن با برنامه مناسب در دوران كهولت از دوران جواني خود بهتر زندگي مي كنند.البته علت اين مسئله فقدان برنامه در جواني و داشتن برنامه در سنين كهولت است.
يكي از مسائلي كه در روند پيري مشاهده مي شود تغييرات مفصلي و ايجاد آرتروز است بطوريكه تمامي افراد مسن داراي تغييرات ميكرسكوپيك آرتروز خواهند شد ولي 60 در صد آنان دچار علائم ميشوند كه نيمي از آنان بنحوي دچار ناتواني خواهند شد.
آرتروز قابل پيشگيري است و مي توان با روشهاي طب فيزيكي و توانبخشي از بروز آن جلوگيري نمود.مهترين توصيه ها در پيشگيري از آرتروز چيست.
1- كاهش وزن
2- بهبود تغذيه
3- ورزش درماني
4- تغييرات محيط كار و منزل
تغيير دوم كاهش حجم عضله و افزايش حجم چربي است:كاهش حجم عضله عمدتا در فيبر هاي عضلاني سريع اتفاق مي افتد.
اين تغييرات عضلاني تعادل بيمار را كاهش داده و شانس خوردن زمين را افزايش مي دهد لذا بايد برنامه اي براي بهبود حركات تعادلي داشته باشيم لذا باید از ورزشهایی که باعث افزایش تعادل می شود بهره جست:ورزشهای کششی -تای چی-یوگا -حتی نرمشهای صبحگاهی به حفظ تعادل کمک می کنند -تیراندازی-اسب سواری-دوچرخه سواری از انتخابهای دیگر خواهند بود.در صورت انجام دوچرخه سواری اگر در سنین بالاتر قرار داریدتوصیه می شود زی دوچرخه را بالاتر تنظیم نمایید تا فشار روی زانو وارد نشود.
با پیر شدن پوست قوام خود را از دست می دهد.چروكهاي پوست افزايش مي يابد.با استفاده از تغذيه خوب آنتي اكسيدانها و مراقبتهاي خاص مي توان پوست را شادابتر نگه داشت.چگونه پوست را شادابتر نگه داريم
با گذشت سن تراكم استخوان كاهش يافته و پوكي استخوان ايجاد مي شود. تراكم استخوان در صورت نداشتن برنامه صحيح از سن ۳۰سالگي كاهش يافته و بتدريج پوكي استخوان بروز مي كند.پوكي استخوان قابل پيشگيري است و با برنامه خوب و جامع هيچگاه دچار پوكي استخوان نخواهيم شد.
با افزايش سن تغييرات آترواسكلروز در عروق بوجود مي آيد و خونرساني به بافتها كاهش مي يابد.با عدم مصرف غذاهاي پر چرب فست فودها غذاهاي پر نمك و انجام ورزشهاي منظم مي توان از تغييرات عروقي تا حدو د زيادي جلوگيري كرد.
به مرور زمان عملكرد مغز در قسمت حافظه و ادراك و تنظيم كنترل حركت كاهش مي يابد.براي پيشگيري بايد از فعاليتهاي تقويت حافظه مانند نوشتن خاطرات حل جدول،خواندن كتاب و نوشتن خلاصه آن تمرينات رياضي و....استفاده نمود.
نسخه اصلی مطلب سوالات مربروط به پیشگیری از آرتروز در جوانی را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.