بریس PTB چیست و چه کاربردی دارد؟
دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.irآدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021
ارتز PTB یک بریس پلاستیکی سفارشی با پایه های فلزی و مفاصل مچ پا است که برای کاهش وزن پا و مچ پا طراحی شده است. مقدار وزنی که فرد روی استخوان ها، مفاصل و بافت وارد می کند را کاهش می دهد و همچنین می تواند مفاصل دردناک پا را بی حرکت کند. PTB به یک کفش یا چکمه متصل می شود. شما می توانید برای سفارش بریس یا ارتز PTB به مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
بریس Patellar Tendon Bearing (PTB) یک بریس با تماس کامل زیر زانو است که برای اولین بار توسط Sarmiento (1967) توصیف شد. تجربه استفاده از ارتز PTB برای افراد قطع عضو زیر زانو منجر به استفاده از آن در درمان شکستگی های تیبیا شد. در اصل، این یک گچ گیری زیر زانو است که تا قسمت فوقانی کشکک امتداد یافته و با قالب گیری محکم روی بخش داخلی استخوان درشت نی، تاندون کشکک و فضای پوپلیتئال، به شکل مثلثی در انتهای بالایی کشکک است.
بریس PTB قطعه پروگزیمال شکستگی تیبیا را تثبیت کرده، زانو را برای حرکت آزاد می گذارد و اجازه می دهد تا حرکت زودهنگام را انجام دهد زیرا نیروهای تحمل کننده وزن باید از انتهای پروگزیمال تیبیا به زمین منتقل شوند و عملاً دور زدن آن انجام شود.
از این بریس اساساً برای تخلیه وزن مستقیم روی پا استفاده می شود. وزن بدن را از طریق تاندون کشکک و همچنین از طریق پوسته های ارتز PTB به زمین منتقل می کند.
در برخی شرایط پاتولوژیک اندام تحتانی، استرس ناشی از تحمل وزن به دلیل درد یا احتمال آسیب بافتی قابل تحمل نیست. آسیب هایی که در چنین شرایطی با آن مواجه می شوند، به سه دسته کلی تقسیم می شوند:
- آسیب هایی که استخوان را تحت تأثیر قرار می دهند، مانند پیوندهای تاخیری، عدم جوش خوردن شکستگی های دیستال تیبیا و تالار و پالکانئال، استئوکندریت تالار.
- مواردی که مفاصل مچ پا یا پا را درگیر می کنند، مانند آرتریت ضربه ای یا شرایط مشابه یا مچ پای شارکو.
- مواردی که بافت نرم را درگیر می کنند، مانند زخم ها و از دست دادن ضربه ای پد پاشنه یا سایر بافت های نرم.
- بریس PTB را روی یک جوراب PTB که توسط متخصص ارتوپدی ارائه شده است، بپوشید. جوراب عرق را جذب کرده و پای شما را نرم می کند. این جوراب ها روی زانو و ساق پا قرار می گیرند و ضخامت های مختلفی دارند. می توانید ضخامت جوراب ها را تغییر دهید تا اندازه پای خود را تغییر دهید. همچنین باید جوراب معمولی خود را به همراه جوراب PTB بپوشید زیرا قسمت های مختلف ساق و پای شما را می پوشاند.
- بریس PTB خود را بپوشید: بریس بایستی حتماً بر روی جوراب مخصوص PTB استفاده شود. پای خود را در کفش قرار داده و لایه پشتی پلاستیکی بریس را در قسمت پشت پای خود قرار دهید، پای خود را کمی در کفش بالا آورده تا به اندازه بیش از یک سانتی متر فضا در قسمت زیر پاشنه ایجاد شود. سپس لایه جلویی بریس را بر روی پای خود قرار دهید. لایه جلویی را بر روی لایه پشتی بریس محکم کنید و سپس دو نوار ولکرو را نیز محکم ببندید. اطمینان حاصل کنید که جوراب زیر بریس مچاله نشده باشد.
- وقتی برای اولین بار سعی می کنید با PTB خود راه بروید، ممکن است احساس سختی کنید. قبل از اینکه با بریس در بیرون راه بروید، در خانه تمرین کنید.
- مگر اینکه پزشک یا ارتوتیست شما دستور دیگری داده باشد، اما به طور معمول بریس PTB را هر بار تقریباً به مدت یک ساعت بپوشید، سپس آن را برداشته و به پای خود استراحت دهید. در چند روز اول PTB را بدین صورت پوشیده و به پای خود استراحت دهید. سپس طی روزهای آتی زمان پوشیدن بریس را افزایش دهید.
- همچنین مهم است که پوست خود را در ناحیه پوشیده شده با بریس از نظر هرگونه التهاب یا قرمزی مورد بررسی قرار دهید. هر ناحیه قرمز شده ای که بعد از 20 دقیقه محو نمی شود، باید به دقت بررسی شود. این امر به ویژه برای بیماران دیابتی یا دارای حس ضعیف بسیار مهم است. در صورت داشتن هر گونه نگرانی با پزشک خود تماس بگیرید.
- اگر احساس کردید که بریس تنظیم نیست، به ارتوتیست خود مراجعه کنید. چراکه در بعضی مواقع برای استفاده بهتر از بریس نیاز به تنظیم مجدد است.
- بخش های پلاستیکی را حداقل هفته ای یکبار با استفاده از صابون ملایم تمیز کنید، خوب بشویید و خشک کنید. روکش فوم باید هر هفته با استفاده از پنبه مرطوب شده با الکل تمیز شود.
- اتصالات فلزی به روانکاری دوره ای نیاز دارند. از ارتوتیست خود بپرسید که از چه نوع روان کننده ای استفاده کنید.
بریسPTB یک دستگاه بسیار تخصصی است. لذا مهم است که به طور منظم به ارتوتیست مراجعه شده و بررسی های لازم انجام شود.
پروتزها یا اندام های مصنوعی توسط متخصصینی تحت عنوان پروتزساز یا متخصص پروتز، طراحی و در قسمت مورد نظر نصب می شوند. فرآیند قرارگیری یا کاشت ممکن است کمی بعد از قطع عضو و پس از آنکه ورم از بین رفت و جای زخم خوب شد، در بیمارستان انجام گیرد. مرکز پلی کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی دکتر فروغ، یکی از اماکنی است که شما می توانید برای سفارش، تهیه و کارگذاری پروتزهای انگشت دست و پا به آنجا مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما، از طریق تماس با شماره تلفن 02166576424 و شماره واتس آپ ٠٩٣٩٦٩٨٤٤٣٠اقدام فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
بریس PTB چیست و چه کاربردی دارد؟ را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.