دکتر هما فاتحی - پوست و مو

درمان تاول های پوستی خارش دار

دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drfatehi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309 تلفن مطب : 32245018 - 031

تاول، نوعی برآمدگی و جوش روی پوست است که درون آن پر از مایع بوده و ممکن است بر روی قسمت های مختلف بدن به وجود بیاید. تاول ها اگر هیچ دردی ایجاد نکنند، ظاهر ناخوشایندی دارند. اگرچه علل بروز تاول متفاوت است و در اکثر اوقات مسئله ی چندان مهمی نیستند، برخی از آنها ممکن است نشانه ی یک مشکل جدی باشند. در مناطقی از پوست، خارش مداوم و احتمالاً درد وجود دارد همچنین ممکن است در همین نواحی ترشحات بدبو خارج گردد. دوره درمان تاول ها بسته به نوع و علت آنها متفاوت است. تاول هایی که ناشی از اصطکاک و سوختگی است در عرض چند روز، درمان می شوند؛ اما تاول هایی که از عفونت ها و بیماری های پوستی به وجود آمده ممکن است ماه ها و هفته ها باقی بمانند. در عفونت های پوستی، مانند عفونت ویروس هرپس سیمپلکس، ممکن است تاول ها به صورت دوره ای برگردند و تاول هایی که از بیماری های ارثی به وجود می آیند ممکن است زمان طولانی تری بدن را درگیر کنند. شناخت انواع تاول و علل ایجاد آنها به شما کمک می کند مناسب ترین درمان را دریافت کنید.

آنچه در این مطلب میخوانید

علائم تاول پوستی

در بیشتر موارد، برجستگی و جوش های خارش دار حاوی مایع شفاف، تاول هستند. آنها می توانند در نواحی از بدن مانند دست ها یا پاها ایجاد شوند که به طور معمول به جایی کشیده شده یا اصطکاک بیشتری دارد. مایعات موجود در تاول ها حاوی سرم، پلاسما یا چرک است.

علائم تاول ها عبارتند از:

خراشیدن یا کندن این برجستگی های جوش مانند و آبکی می تواند پوشش محافظ روی پوست آسیب دیده را پاره کرده و منجر به ناراحتی یا عفونت شود. در صورتی که تاول دست نخورده باقی بماند، پوست زیر آن با سرعت بیشتری بهبود می یابد. وابسته به علت ایجاد آن، علائم دیگری مانند تب می توانند در کنار آن ایجاد شوند.

درمان تاول های پوستی خارش دار

علل ایجاد تاول

آفتاب سوختگی و یا هوای سرد

قرار گرفتن طولانی در هوای سرد می تواند باعث بروز تاول بر روی پوست شود. علاوه بر این اگر ساعات زیادی را بدون کرم ضد آفتاب در زیر نور خورشید بمانید ممکن است بر روی پوستتان تاول ایجاد شود؛ بنابراین هر دو عامل سرما و گرما یکی از دلایل بروز تاول های پوستی است.

درماتیت تماسی تحریکی

درماتیت یا حساسیت پوستی به معنای التهاب، قرمز شدن و خارش پوست است. این درماتیت بر اثر استفاده زیاد از موادی مانند لوازم آرایشی، صابون، دستکش های لاتکس، جواهرات، دئوردورانت ها و … ایجاد می شود. این مواد در تماس با پوست مخصوصاً پوست کف دست، چربی و مواد محافظت کننده را از بین برده و باعث مشکلات پوستی ازجمله تاول می شوند. در واقع سیستم ایمنی بدن به این شرایط و مواد تحریک کننده واکنش نشان داده و موجب بثورات پوستی همراه با تاول و تورم خواهد شد. در موارد شدیدتر، تاول های شدید و زخم های باز ایجاد می شود.

حشرات

برخی از حشرات می توانند بر روی پوست تاول ایجاد کنند. حشراتی مثل زنبور ها، مورچه ها، مگس ها، کک ها، پشه ها و… می توانند نیش بزنند. زمانی که یک حشره بدن شما را نیش می زند؛ ماده سمی وارد بدن شده و بدن به آن واکنش نشان می دهد. در بیشتر مواقع قرمزی، خارش پوستی و درد از علائم رایج آن است؛ اما در صورتی که حشرات خاصی بدن را نیش بزند ممکن است این علائم به صورت تاول هایی بر روی پوست نمایان شود. مثلاً حشره گال و یا برخی از عنکبوت ها، باعث خارش شدید بر روی پوست و ایجاد تاول های ریز در آن ناحیه می شوند.

عفونت

بسیاری از بیماری های واگیردار و غیر واگیر نیز در جهان وجود دارند که تاول، یکی از علائم آنها به حساب می آید. بیماری عفونی مانند زرد زخم تاولی (Bullous Impetigo) نوعی زرد زخم است که به صورت تاول هایی بروز می کند که در آن مایع روشن یا کدر وجود دارد و به آسانی پاره می شود. عفونت پوستی ناشی از استافیلوکوکوس که به علت سوختگی های معمولی، آفتاب سوختگی یا زخم پوستی آلوده می شوند و عفونت می کنند. این عفونت با تورم، التهاب، جوش و تاول همراه است. عفونت ویروسی کوکساکی، یک عفونت شایع است که بیشتر در گروه سنی زیر ده سال رخ می دهد. این ویروس ممکن است تاول هایی در دهان و بر روی دست ها و پاها ایجاد کند.

آبله مرغان و زونا

آبله مرغان و زونا بیماری واگیرداری است که از طریق ویروس هرپس زوستر ایجاد می شود. این بیماری با علائمی مانند خارش سطحی پوست، سردرد، حالت تهوع و تب همراه است. به تدریج، تاول های پوستی در تمام قسمت های بدن مشاهده می شود که به صورت طبیعی در ۲۴ ساعت می ترکند. در طول این بیماری هر ۳ تا ۴ روز تاول های جدیدی ایجاد خواهد شد. بثورات ابتدا پاپولند و سپس به وزیکول و پوستول و درنهایت به پوسته تبدیل می شوند. از خصوصیات بثورات آبله مرغان، ظهور سریع آنها و نیز وجود همزمان پاپول، وزیکول و پوسته در یک زمان می باشد. ازآنجا که ویروس آبله مرغان در بدن باقی می ماند؛ می تواند در شرایطی که بدن ضعیف است ظهور کرده و باعث ایجاد تاول روی پوست شود. البته تاول در بیماری زونا برخلاف آبله مرغان تنها در یک ناحیه کوچک ظاهر می شود و عصب آن ناحیه را درگیر کرده و بسیار دردناک است. این تاول ها بیشتر در پوست سینه و پشت بروز می کنند و همانند آبله مرغان، مسری هستند.

ویروس هرپس سیمپلکس

ویروس هرپس سیمپلکس به دو صورت در بدن بروز می کند، نوع اول آن باعث تبخال لب و نوع دوم باعث تبخال ناحیه تناسلی می شود. تبخال لب (نوع اول: HSV-1) از طریق بزاق دهان و تبخال تناسلی (نوع دوم: HSV-2) از طریق رابطه جنسی انتقال می یابند. در تبخال لب ممکن است تاول هایی سراسر دهان را فرا بگیرند که به مرور پخش خواهند شد. التهاب لثه و حتی تب، التهاب گره های لنفاوی و گلودرد از علائم تبخال لب است.

بیماری های پوستی

بیماری های پوستی زیادی در دنیا وجود دارند که می توانند باعث بروز علائم پوستی و تاول شوند. یکی از این بیماری ها، بیماری پروانه ای یا اپیدرمولیزیس بولوسا است. این بیماری ارثی به دلیل یک جهش ژنتیکی در کلاژن و کراتین پوست ایجاد شده و باعث می شود در ناحیه پوست و غشای مخاطی تاول هایی خون ریزی کنند. بیماری پمفیگوس نیز نوعی تاول و حباب بر روی پوست ایجاد می کنند که به دلیل نقص سیستم ایمنی بدن به وجود می آید. درماتیت هرپتی نوع دیگری از بیماری های پوستی است که تاول ها به صورت خوشه هایی بر روی پوست ظهور می کنند که احساس خارش دارد. این بیماری ارثی است و واگیردار نیست.

داروها

برخی از داروها به محض مصرف دارای عوارض و واکنش های آلرژیکی در پوست می شوند که به صورت تاول ظاهر می شود. البته واکنش به داروها متفاوت است. در برخی موارد مصرف یک دارو باعث حساسیت پوست نسبت به نور خورشید می شود و درصورتی که در زیر نور خورشید قرار بگیرید دچار تاول خواهید شد. درصورتی که بعد از مصرف داروی خاص دچار تاول شده اید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

شما می تواند برای دریافت پاسخ سوالات خود در زمینه انواع بیماریها و مشکلات پوست و مو از جمله تاول های پوستی خارش دار، توسط خانم دکتر هما فاتحی به لینک سوالات کاربران مراجعه نمایید و جهت مراجعه حضوری به مطب دکتر فاتحی از طریق تماس با شماره تلفن 32245018 - 031 اقدام فرمایید.

انواع تاول های پوستی

پمفیگوس یه گروهی از بیماری های شدید پوست اطلاق می شود که با ظهور تاول های بزرگ در اندازه های مختلف بر روی پوست به ظاهر سالم یا بر غشاهای مخاطی مشخص می گردد. پمفیگوس یک بیماری خود ایمن با دخالت ایمونوگلوبین می باشد. تصور می شود که آنتی بادی پمفیگوس در مقابل یک آنتی ژن اختصاصی سطحی از سلول های اپیدرم ایجاد می شود تشکیل تاول از یک واکنش آنتی ژن آنتی بادی ناشی می گردد. میزان سطح سرمی آنتی بادی پیشگویی کننده شدت بیماری است. عوامل ژنتیک نیز ممکن است در بروز بیماری نقشی داشته باشند و بیشترین تعداد وقوع این بیماری در نژاد یهود یا مدیترانه ای دیده می شود. این اختلال به طور معمول در مردان و زنانی که در دوره میانسالی یا پیری قرار دارند ایجاد می گردد.

پمفیگوئید تاولی

پمفیگوئید تاولی یک بیماری اکتسابی است که در آن تاول هایی شل روی پوست ارتیماتو یا سالم ظاهر می شود. این بیماری بیشتر روی سطوح خم شونده دست ها، پاها، زیر بغل و کشاله ران مشاهده می گردد. ضایعات دهانی در صورت وجود معمولاً گذرا و اندک هستند. پس از ترکیدن تاول ها، روی پوست ساییدگی های کم عمقی به وجود آمده که نسبتاً سریع التیام می یابند. خارش شدید ممکن است حتی قبل از ظهور تاول ها وجود داشته باشد. پمفیگوئید تاولی در سالمندان شایع بوده و بیشترین وقوع آن در سن ۶۰ سالگی است. این بیماری مختص جنس یا نژاد خاصی نبوده و در سراسر جهان یافت می شود.

درماتیت هرپتی فورم

درماتتی هرپتی فورم بیماری مزمنی با خارش شدید است که با تاول های کوچک سفت که به طور قرینه روی آرنج ها، زانوها، باسن و پشت گردن ایجاد می شوند تظاهر می کند. این بیماری در هر سنی می تواند بروز کند؛ ولی بیشترین شیوع آن بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی است. اکثر بیماران مبتلا به این درماتیت دارای یک نقص تحت بالینی در سوخت و ساز گلوتن هستند.

تشخیص تاول پوستی

بیشتر پزشکان می توانند تاول ها را با نگاه کردن به پوست شما تشخیص دهند. برخی مواقع ممکن است تاول به دلیل عفونت یا اختلال پوستی ایجاد شده باشد، در این صورت ممکن است پزشک، بیوپسی تاول را پیشنهاد کند. در بیوپسی تکه ای از تاول برداشته می شود و زیر میکروسکوپ بررسی می شود.

درمان تاول

اکثر تاول ها نیاز به درمان ندارند و خود به خود از بین می روند؛ چون اغلب لایه ی فوقانی پوست از ایجاد عفونت جلوگیری می کند. در صورتی که علت ایجاد تاول را می دانید، می توانید آن را با بانداژ بپوشانید که این عمل باعث جذب مایع آن توسط بافت و از بین رفتن تاول می شود. توجه داشته باشید که به هیچ وجه نباید تاول را سوراخ کنید، مگر اینکه بسیار دردناک شود؛ زیرا پوست روی آن از ایجاد عفونت جلوگیری می کند. تاول های ناشی از سایش، آلرژن ها و سوختگی، واکنشی موقت به محرک ها هستند که در این موارد بهترین درمان، درمان علت ایجاد تاول است. همچنین تاول های ناشی از عفونت ها نیز موقتی هستند؛ اما نیاز به درمان دارند. دقت کنید اگر حس کردید که مبتلا به هر نوع عفونت شده اید، حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. همچنین توجه به این نکته ضروری است که بعضی از تاول ها مانند بیماری پمفیگوس هیچ درمانی ندارد؛ اما پزشک در این موارد با تجویز دارو به کنترل علائم کمک می کند. درمان های اصلی تاول با تجویز پزشک شامل کرم های حاوی استروئید جهت بهبود ضایعات و دانه های پوستی و آنتی بیوتیک جهت درمان عفونت پوست است.

زمان مراجعه به پزشک

  1. اگر تاول دارای چرک زرد یا سبز باشد.
  2. محل تاول قرمز، ملتهب و داغ است.
  3. درد شدیدتر و بیشتر می شود.
  4. تاول ها مدام عود می کنند.
  5. تاول ها به دلیل یک واکنش آلرژیک ایجاد شده اند.

اگر مایل به استفاده از انواع روشهای جوانسازی پوست مانند هایفوتراپی ، آر اف فرکشنال و ... توسط دکتر هما فاتحی در اصفهان هستید؛ لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.

نسخه اصلی مطلب درمان تاول های پوستی خارش دار را در سایت دکتر هما فاتحی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

بلفاروپلاستی پلک شرقی (کانتوپلاستی) یا جراحی چشم آسیای شرقی

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق بوتاکس به ابرو

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از کاشت مو چند روز باید استراحت کرد؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

برخی از درمان های غیر جراحی سیاتیک

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

رفع نکروز ناشی از تزریق ژل هیالورونیک اسید

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

درمان شپش سر با شامپوهای ضد شپش

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

اکستازی(ECSTASY)

دکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]

لیزر موهای زائد چانه

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

روش تنظيم سمعك چگونه است؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

دیابت و نوار عصب

دکتر طناز احدی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

عوامل تاثیر گذار بر مدت زمان ماندگاری بوتاکس

دکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق چربی به صورت و بدن چند سال دوام دارد؟

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

جوانسازی پشت دست و انگشتان با تزریق چربی

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق چربی به صورت و بدن چه عوارضی دارد؟

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

هر آنچه که باید درباره کشیدن بخیه های بلفاروپلاستی بدانید

دکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]

رفع گودی و تیرگی زیر چشم با تزریق چربی

کلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]

گونه گذاری با تزریق چربی؛ نحوه انجام، عوارض، مراقبتها و هزینه

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

لیزر موهای زائد صورت و بدن برای خانم ها و آقایان

دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]

لیزر فرکشنال co2 چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]

لیزر درمانی برای جوانسازی و رفع مشکلات پوست

دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]

دلایل، پیشگیری و راههای درمان ریزش ابروها و مژه ها

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

بیماری زرد زخم چیست، علائم و راههای درمان

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق چربی به کدام نواحی صورت و بدن امکان پذیر است؟

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

قبل و بعد از تزریق چربی به باسن چه نکاتی را رعایت کنیم؟

دکتر ایمان نیکخو [ پوست ، مو و زیبایی ]

علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی

دکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]

پرطرفدارترین مدل ها برای تزریق ژل لب کدامند؟

دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]

بلفاروپلاستی پلک شرقی (کانتوپلاستی) یا جراحی چشم آسیای شرقی

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

هایفوتراپی؛ لیفتینگ پوست صورت و گردن بدون جراحی

دکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

پلک با هایفوتراپی؛ مزایا، ماندگاری، عوارض و هزینه

دکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

جوانسازی دست ها و انگشتان با تزریق چربی

کلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]

نانوفت چیست؛ اطلاعات کامل درمورد تزریق چربی به روش نانوفت

کلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق چربی به صورت و گردن بهترین روش جوانسازی

کلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت